Sunday, January 15, 2012

CePaT DaN TePaT !!

"...Ku hadapkan wajahku kepada Tuhan
yang mencipta langit dan bumi,
dengan suasana yang lurus dan aku berserah diri..
dan aku bukan pula daripada golongan yg musyrik.."

"solatku, hidupku dan matiku..
hanya untuk Engkau Ya Allah.."



sudah abes satu ali..

tinggal lagi 2 ali to go..

berserah segalanya kpd Pemilik Segala Kejadian...

yakni ALLAH SWT...


gambar di atas tu amat memotivasikan diri..

siap boleh buat aksi time tgh exam lagi..

kehkehkeh..

credit to akak syana..

sgt2 memotivasikan!!!

hmm..waktu dekat2 nak exam ayat yg ni keluar..

"wahai masa...tolonglah bergerak dengan perlahan...
aku tak abes study lagi ni.."

dah tgh2 exam ni..mcm ni plak jadinya..

"wahai masa...cepat2lah engkau berjalan..dah tak sabar ni.."


adakah perkara ini terjadi kpd korang semua..?



esok exam OSCE..

amat memerlukan ciri2 seorang doktor..

yakni CEPAT dan TEPAT

tak tau la apa akan jadi esok..

sama ada antara 4 situasi kat bawah ni...:

1)jawab dgn cepat dan tepat

2)jawab dgn cepat tapi tak tepat


3)jawab dgn tak cepat tapi tepat

4)jawab dgn tak cepat dan tak tepat

p/s: doakan semoga segalanya 
baik2 saja..


Saturday, January 14, 2012

Patah Renyai Hilang Tidak Berganti

sekadar hiasan..suka tengok kawan2 senyum gembira..
bleh hilangkan stress..gelak sorang2 tengok gambar ni..kehkeh..

sweet kan diorang ni?

post kali ni konsep black n white..

hehe..

black n white adalah gabungan warna yg papa suke gile2..


bukan si black n si white nama kerbau Pak Mat tu..


kang salah faham pulak korang ni..



[buat gaya sambil menyanyi lagu G.NA tajuk Black n White
ye sume...haha..layan lagu korea ye ko papa]


sapa2 yg tak tahu lagu tu sila cari dalam Utube


esemen untuk korang...


kehkehkeh..[gelak org tua2]

apakah ciri2 org macam ni ye?


p/s: spend 15 minit sebelum zohor nak wat post ni..
sila appreciate..hehe..


psssssttt[pinjam trademark akak syana]: 
jgn layan sgt mereka yg tgh meroyan skang ni..

Rabbuna Yusahhil!


sudah 5 bulan aku bertapa..
ilmu sudah lekat tersemat didada..
baju pendekar sudah tersiap dibadan...
keris azimat sudah tersisip di pinggang..
hanya menanti aku mengatur langkah dan gerak..
dendam kesumat harus dilaksanakan..

mana dia lawannya?
mana dia saingannya?
aku sudah ada di medan lawan..
ayuh kita bertempur!!!

p/s: rasa cam nak nangis dah skang ni...

Friday, January 13, 2012

Inikah MAMA?

"Eh! saya bukan MAMA la...saya ASMA.."


Salaamualaikum to all readers..

[macam ramai je kan yg baca blog papa ni..]

bagus la kalo x ramai...

malu jugak papa nanti..

almaklumlah..dah terkenal sangat kan..hihi..

dalam kesibukan orang tengah bergelumang
dengan buku dan nota2..

papa jugak yang tgh menghdp dopan lappy ni..

huhuhu...

saja nak mengisi masa lapang...

[eh! ada byk plak masa lapang dia kan..]

mekaseh kepada sesape yg dtg menziarah...

here u go kata2 hikmah drpd papa:

"seseorang itu akan lupa apa yang kamu lakukan dan katakan kepada seseorang,
tetapi seseorang itu tak kan pernah lupa apa yang kamu buat seseorang itu rasa.."
jangan salah faham ye kata2 di atas tu...

just nak cakap yang setiap apa yg kita lakukan..

setiap apa yg kita cakap...

hendaklah sentiasa membuat seseorang itu

rasa bahagia..rasa sayang..rasa suka je kat kita ni...ceh...

macam sahabat2 papa sekarang ni...

luv u all kawan2..

chaiyok!!!

rabbuna yusahhil!!

bye..

p/s: mood tengah stress nak exam ahad ini..15hb Jan 2012



Thursday, January 12, 2012

Nun Di Sana!

sahabat2 papa..ada ramai lagi...nanti papa lotak yo..tetapi orang
yg tongah songeh tu papa nak highlight betul2..hihi

Buat sahabat2 papa...papa amat menyayangimu sekalian...!

"KAMU JUGA GEMAR"

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...