Tuesday, February 21, 2012

Next Step



999

bukan angka mainan..

jika ditambah dengan 1?

menjadi seribu..

jika dikuasa 2?

menjadi sejuta....


JUTAAN terima kasih diucapkan kpd mereka2
yg sudi menjadi pembaca blog papa ini...huhu~

[ayat opening yg tak boleh blah...hahaha]

suspens aje kan..

hehehe..

baru aje habis melaksanakan aktiviti jebon 
menghendap blog orang..

semakin menjadi-jadi semenjak 2 3 tak menjak ni..

almaklumlah...

tak de koje carilah koje kan..

dan again...

sekarang time untuk membuang masa ke dalam 
tong sampah Majlis Bandaraya KT...

atau short form nye "MBKT"..

[jahat aje kau..tak pernah dengar ke
"Masa itu Emas???]

bukan tak dengar...

tapi sekarang emas yg ada 99 karat aje..

next week baru bertukar jadi emas putih...

[peghhh..mahal siot...white gold tu..]

almaklumlah..masa dihabiskan untuk menelaah buku2 dan nota2..

[cehhh..ayat kerek aje kan..hehe]

sebonarnyo eh ambe ada announcement nak dibuat ni..

[announcement!announcement!!attention plis...]

ambe dah nak masuk sem 4..wahahaha..

heppi aje rasa..

semenjak telah balik dari bertapa dalam 
batu belah batu bertangkup..

rasa macam cukup aje ilmu di dada..

ekekekeke..

tak de la...

4 ur infomasi...

dalam sem ompek ni...

ambe akan blajar tentang Sistem Tulang Belulang

dan jugak Sistem Kepala  Hotak...

cik abang2 dan akak2 senior kata sem 4 ni susah...

[takut sangat2..tp excited nak study sebab dah lama sangat
kepala otak ni rendam jadi pekasam...]

hendak seribu daya kan..

tak hendak infiniti alasan bagi kita ni...

[eh! aku sorang aje kot...]

My senior-senior jugak cakap sem ni kena byk 
kena MENGINGAT..

orang putih cakap ape tu...REMEMBER..

macam2 benda katanya..

memang boleh putus wayar bumi lah dalam fius kepala otak ni...

jadi saya selaku yang memegang nama

Muhammad Ayub Bin Zainodin

menyarankan agar kita sama2 meng"upgrade"

memori kita ini...

sapa2 yg sebelum ni guna setakat Gigabyte aje..

sila-sila lah naikkan kepada Terabyte..

tak cukup jugak...

pandai-pandai la korang nak hidup atas muka bumi 
ALLAH yg Agung ini...


sekarang nak citer harapan 

di  tahun baru dan semester baru ni..

opkos kalo di tanya pada sume manusia yg berakal..

dia mesti ada harapan kan..

same goes to diri ini..

ada harapan..ada impiannya..

harapan mudah2an..

agar jadi manusia yg lebih rajin...

rajin beramal ibadat..

[amar maa'ruf wa nahi nahi munkar wajib tau..]

lebih disenangi semua orang...

dan lebih ramai kawan..

 pendek 3 jengkal katanya yg baik2 lah...

:)

and dats about all..

dah start blajar nanti ambe share ye lg experience..

huhuhu..

wassalam..

nota kaki palsu:
terdapat satu solat sunat selepas maghrib yg dikenali sebagai 
Solat Sunat Awwabin...baik untuk kita sama2 amalkan..
rugi rasa hidup jika kita tidak mencuba semua nikmat solat...












Sunday, February 19, 2012

Cik Abang Kita

dah lama tak tengok pelangi...
wahai pelangi menjelma lah dikau..

Assalam semua....
[sila baca dgn penuh excited ye!!]

apa kabor???

lama bebenor x tanya kabo kome semua ye..
[sila baca guna loghat negeri perak..baru ada feel.]

sihat belaka lah hendaknya ye...

tadak cerita apa2 pun nak diceritakan...

baru ja habis jalan2 meredah blog orang lain..ahak!

kome sume yg bukak pintu...

mike masuk aje lah...

hihihi..

tapi ada satu blog tu kena bg pas masuk la plak kan...

hihihi..

[gurau je...]

jangan marah r...

huhuhu...

macam2 ceghita ada ye...

ada yg kelakar..

sedih?..mmm..tak de kot..

[saya dah baca dengan penuh perasaan tau..
even ceghita tu ceghita sedih..tapi tak sedih jugak..
sila tingkatkan mutu penulisan anda ye..]

cehhhh..macam guru bahasa melayu plak kau ye..

ada yg la time baca tu..senyum2 je...

maklumlah letak gambar yg suwiiiiiitttt bangat...

jeles mak tau..!ahak..

ok...

sila post banyak2 lagi ye...

story morry lah ngan kita sume kan...

post yg baik2 lah...

buleh sama2 kita amalkan...

yg baik jadikan amalan...

yg buruk dibuang terus jauh2..


hah!

teringatlah plak satu kata2 ni...

begini bunyinya...

"betulkan apa yang biasa,dan
biasakan apa yang betul.."

amacam?

mendalam tak kata2 tu...

bak kata Nabil Raja Lawak yg x berapa nak lawak tu..

Lu pikirlah sendiri...!

ececeece...

[saya peminat nabil sebenarnya..saja nak kutuk dia..
kihkihkih..]

sekian saja untuk kali ini...

nanti kalo ada masa yg rasa nak buang lagi..

mike menulis la lagi...

hehehe..

bye2 u olls..

wassalamualaikum wbt..

p/s: korang tahu tak sebenarnya kita disunatkan
mandi sunat sewaktu gerhana matahari dan gerhana bulan..
cik abang tak tahu sebelum ni..ish ish ish..
jadi apa lagi??
kita sama2 amalkan apabila gerhana menjengah lagi nanti..
insha-ALLAH..






"KAMU JUGA GEMAR"

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...