Tuesday, February 21, 2012

Next Step



999

bukan angka mainan..

jika ditambah dengan 1?

menjadi seribu..

jika dikuasa 2?

menjadi sejuta....


JUTAAN terima kasih diucapkan kpd mereka2
yg sudi menjadi pembaca blog papa ini...huhu~

[ayat opening yg tak boleh blah...hahaha]

suspens aje kan..

hehehe..

baru aje habis melaksanakan aktiviti jebon 
menghendap blog orang..

semakin menjadi-jadi semenjak 2 3 tak menjak ni..

almaklumlah...

tak de koje carilah koje kan..

dan again...

sekarang time untuk membuang masa ke dalam 
tong sampah Majlis Bandaraya KT...

atau short form nye "MBKT"..

[jahat aje kau..tak pernah dengar ke
"Masa itu Emas???]

bukan tak dengar...

tapi sekarang emas yg ada 99 karat aje..

next week baru bertukar jadi emas putih...

[peghhh..mahal siot...white gold tu..]

almaklumlah..masa dihabiskan untuk menelaah buku2 dan nota2..

[cehhh..ayat kerek aje kan..hehe]

sebonarnyo eh ambe ada announcement nak dibuat ni..

[announcement!announcement!!attention plis...]

ambe dah nak masuk sem 4..wahahaha..

heppi aje rasa..

semenjak telah balik dari bertapa dalam 
batu belah batu bertangkup..

rasa macam cukup aje ilmu di dada..

ekekekeke..

tak de la...

4 ur infomasi...

dalam sem ompek ni...

ambe akan blajar tentang Sistem Tulang Belulang

dan jugak Sistem Kepala  Hotak...

cik abang2 dan akak2 senior kata sem 4 ni susah...

[takut sangat2..tp excited nak study sebab dah lama sangat
kepala otak ni rendam jadi pekasam...]

hendak seribu daya kan..

tak hendak infiniti alasan bagi kita ni...

[eh! aku sorang aje kot...]

My senior-senior jugak cakap sem ni kena byk 
kena MENGINGAT..

orang putih cakap ape tu...REMEMBER..

macam2 benda katanya..

memang boleh putus wayar bumi lah dalam fius kepala otak ni...

jadi saya selaku yang memegang nama

Muhammad Ayub Bin Zainodin

menyarankan agar kita sama2 meng"upgrade"

memori kita ini...

sapa2 yg sebelum ni guna setakat Gigabyte aje..

sila-sila lah naikkan kepada Terabyte..

tak cukup jugak...

pandai-pandai la korang nak hidup atas muka bumi 
ALLAH yg Agung ini...


sekarang nak citer harapan 

di  tahun baru dan semester baru ni..

opkos kalo di tanya pada sume manusia yg berakal..

dia mesti ada harapan kan..

same goes to diri ini..

ada harapan..ada impiannya..

harapan mudah2an..

agar jadi manusia yg lebih rajin...

rajin beramal ibadat..

[amar maa'ruf wa nahi nahi munkar wajib tau..]

lebih disenangi semua orang...

dan lebih ramai kawan..

 pendek 3 jengkal katanya yg baik2 lah...

:)

and dats about all..

dah start blajar nanti ambe share ye lg experience..

huhuhu..

wassalam..

nota kaki palsu:
terdapat satu solat sunat selepas maghrib yg dikenali sebagai 
Solat Sunat Awwabin...baik untuk kita sama2 amalkan..
rugi rasa hidup jika kita tidak mencuba semua nikmat solat...












2 comments:

  1. dasat Papa....nice...

    all the best ye Papa tok Sem 4...

    Amin...harapnya begitulah...

    ReplyDelete
  2. best of luck utk sem baru ni doktor! doakan aku jgk ye yub :)

    ReplyDelete

"KAMU JUGA GEMAR"

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...