Wednesday, March 21, 2012

U&I JUST HAVE TO GO WITH THAT

Assalamualaikum wbt semua...

terasa mahu hapdet blog ari ni...

kenapa ye?

sume gara2 adek kesayangan lelaki aku sorang ni...

lelaki bongsu in my family...

[bukan dia yg bongsu ye...]

3 org aje lelaki in my family...

I am 2nd...and definitely he is the 3rd..

tahun ni genap lah dia berumur 18 tahun..

baru je 4 hari yg lepas...

and TODAY....dia ambek RESULT SPM..

Alhamdulillah..his result quite ok...

out of 8 subjects...he got 3As...

with his perangainya....

huh!very nakal boy+degil+tak dgr cakap org+huh!...

tak pernah nak lekat kat rumah..!

balik aje dr sekolah...

terus lesap...

apa lg kejenye...keje duk menyukat jalan aje le..

buat habis duit aje kerajaan tubuh JKR....

balik semula ke rumah betul2 dah maghrib...

solat asar entah ke mana tak tahu..

kalau nak compare dia yg dulu dgn yg sekarang...
memg 360 darjah laen!

dulu dia memang budak yg boleh dikatakn budak baek..

dgn pakai songkok pi sekolah...

[ini citer dia Form 1 +Form 2 ye..]

siap terpilih jd wakil sekolah untuk hafazan lg..!!

siap dah hafal satu Juzuk Amma tu + surah2 pilihan...

memang budak baik kan....?

surah Yasin memang licin aje keluar ikut mulut...

itu dulu la~

masuk Form 3 dia dah pandai bergaul dgn budak2 nakal...

plus sdah pandai berjinak2 dgn rokok...

kami tahu sume ni bila my abah dpt one call drpd cikgu sekolah dia

suruh pi sekolah...gara-gara

kantoi hisap rokok dlm toilet with sorang lg kawan dia..

apa lg..mengamuk la my abah...

tapi story ni tak habes lg apabila lebih kurng 3 atau 4 kali lg

mak n abah kena prgi sekolah again...sume sbb rokok..

hmmmmm...

tahu2 la kan perangai budak2 sekolah hisap rokok ni kan..

degil n whatsoever perangai yg tak elok tu..

mudah2an ALLAh tetapkan masa depan yg terbaik buat dia...

Cukuplah dia jd anak yg soleh..

 yg Ma n Abah redha hidup dia dunia dan akhirat..

nescaya redha ALLAH mengiringi hidupnya..

Amiiin~[untuk diri sendiri jugak..]

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

tutup cerita pasal my adek tu..

sekarang nak ceghita pasal my life...

 been stressed these last few weeks.

Studies + usrah...

highly demand my full commitment..

really worried about my adek2 pya usrah..

[my studies tooooo!!!]

what i've done to them!!!

rasa sgt2 terlalu lama membiarkan diorg x berusrah..

harap2 hati diorg masih lg bersama bulatan gumbira ini..

Regarding studies...

Lost of my focus and concentration in class..

sometime selalu aje menjejak awan menjual buah berangan...

siap buat mega sale lg!!!

wahahaha...

kkdg2 tu bila terkena tya soalan drpd lecturer...

muka selalu aje macam baru tertelan tayar kereta api!!!

[opss!!kereta api ada tayar ke??]

wahahaha~

nampak sgt tak ikut perkembangan dunia...

nak ceritanyamemng blur habes dlm kuliah...

hukhukhuk~

sedihnya nak story-morry kt sini..

anyway..

yakin dgn ALLAH...

never give up..

u can do it...!!!

after dah kena brain wash dgn Dr.Lakshmi..

Alhamdullillah sesangat..

ada perubahan positif....

Thanks ALLAH..

sesungguhnya hambaMU ini ini yg hina lg dina..=(

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Semalam ada baca isu pasal REALITI CANTIK

tulisan akak Wardina Safiyyah...




apabila manusia yakin yg ALLAH menciptakan dia dgn begitu indah sekali...cukup indah!...dalam diri setiap manusia itu ada kelebihannya masing2...manusia akan kembali hidup dalam hakikat kejadian...kembali kepada tujuan penciptaan...setiap manusia itu lahir dgn "instinct" tersendiri...just go with that "instinct" untuk digunakan untuk beribadat kpd ALLAH...





Sunday, March 4, 2012

New Comer =)

My Photo

Assalamualaikum semua...

short post je kali ni...

mesti korang kecewa kan???

wahahaha~

perasan la plak aku ni...

just nak memperkenalkan new blogger..

very freshie...

=)
 jeng jeng jeng!!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

p/s: nanti la tulis panjang2 ye...

"KAMU JUGA GEMAR"

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...