Thursday, November 1, 2012

No Hurt Feelings

I do really believe with the saying "sinar muka menggambarkan apa yg terkandung di dlm hati".Hardly believe.

this morning, my friends and me  nk tgok seorg HO ni present case kpd MO during the ward round. About 9 of us berkerumun dkt bed patient tu..tak sampai 10 saat tiba2 ada 2 ekor HO tu dgn KASAR nya tarik langsir tutup x nk bg ktrg tengok...dah la muka dgn penuh irritate giler dkt kitorg..dlm hati aku dah sumpah seranah giler kt makhluk Allah dua ekor tu...

All this while selama 7 minggu aku dan kwn2 aku ikut ward round SPECIALIST ortho lebih ramai mncecah dkt 20 org lebih pusing satu ward ortho tu...SPECIALIST tu x pernah nk tutup2 langsir ke apa...apakejadah ko HO berlagak giler kan ngan kitorang...

byngkn depan2 muka korang dia tutup lgsr siap dgn reaksi muka menyampah dgn korang...rasa nk sumbt kasut aje ke dlm mulut manusia 2 ekor tu..ingt ktrg ni manusia  x de hati perut ke apa....

sincerely kitrg pun menyampah la dgn korang...berlagak!!!

I dunno why those HO acting like that....I know you all dah became a DOCTOR.....but for sure kau dulu pun start with being a MEDICAL STUDENT first.....terhegeh2 and tersengeh2 mcm kerang busuk menagih simpati drpd HO2 yg nmpk baik hati untuk tolong mengajr korang...x kn x pernh gone through this?...wajib pernah kan? so why too arrogant with kitorang..

I am soooo sorry...I am never had bad feelings to others...and never being rude with others*hopefully*

aku percaya....manusia2 perangai mcm ni never being success in their life..hey hello...semua SPECIALIST2 yg aku jumpa semua baik dgn students...x ada lg yg kerek mcm korang dua ekor...huh!

SEKIAN WASSALAM~


1 comment:

  1. amoi amoi, mengamuk sakan kawan aku ni...relax relax...perasaan ko je kowt....hahahahahaha.....yg penting, nnt kita dah jadi doktor kita jgn jadi camtu...maafkanlah dorunk...mungkin dorunk tak sedar....kuikuikui....

    LEARN FROM STUPIDITY.....hahahaha

    ReplyDelete

"KAMU JUGA GEMAR"

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...