Monday, December 31, 2012

End of 2012 Entry




Salaamualaikum wbt to all...

wei korang tahu x? 

apa dia?

x tahu?

so mari lah aku nk bagitau ni...hah duduk2...bukak mata luas2..baca apa yg aku nak bgtau ni...hehhee

so ini adalah ENTRY PENUTUP SAYA....

semoga kita jumpa lg TAHUN DEPAN ye....

hahhaha itu aje nak bgtau....

saspens x?

ye...aku tau...tak saspens pun kan...

so..jumpoa lg tahun dpn...

:p

pssssst!!!! wei korg tahu x? td aku prgi msuk labour room..perghhhhh nmpak baby2 yg mashaAllah cumel yg amat weh!!!!!!duk mngs2....so kalo korg nk tahu ksh lbh lnjut perihal "kisah aku dan baby cumel"....stay tuned until 1st of January 2013....wahhhh adakh ini ptnda revolusi persediaan aku bkl mnjd seorg bapa???hahhaha...inshaAllah akan lbh rajin hapdet...aku dpt rasa journey aku di Obstetric & Gynaecology  ini adalah amt mncbr....korang x rasa cmtu ke?hahhaaa....sayang korang semua....

:)


~maaf atas kkrgn~

special wish: to adik  Ninja ...slmt mghdpi SPM tahun hdpn ye..
inshaAllah straight As will be in ur hand..Ameen~

Monday, December 17, 2012

Pre-Exam Bleeding

Salaamualaikum wbt semua...

huh rindu sungguh sama blog ini...emmm..rasa-rasa hmpr 2 minggu mmbiarkn coolblog ini terperap tanpa penjgaan sempurna..maka yakinilah Syurah!anggun dan Suci...ewahhhhh tetiba plak masuk iklan Syurah plak kan...

ok....regard to the title of the post...surely u guys can expect what i am going to meluahkan rasa kali ini???...ok....so...semuanya pasal.....

EXAM...!!!

korang tahu tak bila korg masuk bdg medik ni....EXAM adalah seolah2 engkau bermimpi yg ko dikejar pembunuh bersiri yg sdg membawa pedang ninja yg akan potong kepala ko dan akhirnya...

samaada 2:

PERTAMA:  Ada SUPERMAN yg dtg tlg ko *i mean miracle happen*

KEDUA: Zapppp!!!!Kepala ko jatuh tergolek-golek... u die on spot!

ini adalah apa yg aku rasa sahaja memandgkn aku berada dlm situasi...

"Seorg student medik yg sedang tension nk exam clinical posting yg sedang pegang kepala rasa nak meraung+menangis sebab takut FAIL utk exam....dan skrg rasa apa yg dibaca lgsung tak melekat dikepala!!!!!!"

ok...aku ni dah hmpir dua tahun setengah dlm medic course...dan lg 2 tahun setengah aku kena berjuang nk jd Doktor-yg-sebenar...*yeah slama ni aku mnymr di hspl sbgai doktor kpd patient kerana memakai white coat dan stetoscope yg melilit-lilit dibatang leher...*kahkahkah

ok....stop making rubbish man!!!

aku sedar aku bukan stdnt yg baek...aku tak baek kpd lectrr aku...in terms of aku yg suka mengata dan mengomen lecturer aku ni...yeah aku mmg seorg pengkritik yg mulut laser....sampaikan kwn2 postingmate pompuan aku bg tazkirah pnjg lebar supaya aku sdr aku ni sgt la berdosa pd lect aku ni...

*mata berair..ada org hiris bawang ke sebelah aku ni?*

yeah...besar kn dosa aku?..tetapi...aku respect dia..in term of jumpa dia tepi jalan aku tetap senyum dan membahasakan dia Prof...tapi tu lah....aku raa he is not fair to me...aku je yg boleh nmpk dan rasa bnda tu....adakh aku tlh diblack-list oleh dia????

*mata pejam rapat....tiba2 rasa masa hdpn gelap*Argh!!!!!!!

emmmm...aku plan nk g jumpa prof tu nk mntk ampun maaf kt dia....anyone nk temankan aku??...segan jgk wei.....penting  ilmu yg berkat untuk menjamin kejayaan yg hakiki....ko boleh brjaya dgn izin Allah...tapi in term of kejayaan yg berkat tu yg susah nk dpt melainkan ko itu suci dr dosa2 kpd lect dan org laen..betul x???

emmm...doakn aku berjaya ye kwn2 sekalian....

semoga aku insaf dan tdk mengulangi dosa yg sama...

manusia tak perfect kan??...just to bear in mind...dosa kpd manusia hya manusia je boleh ampunkn....

*menangis semahu-mahunya...*background nasyed istighfar oleh hafiz hamidun mendayu-dayu....





"KAMU JUGA GEMAR"

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...