Monday, December 17, 2012

Pre-Exam Bleeding

Salaamualaikum wbt semua...

huh rindu sungguh sama blog ini...emmm..rasa-rasa hmpr 2 minggu mmbiarkn coolblog ini terperap tanpa penjgaan sempurna..maka yakinilah Syurah!anggun dan Suci...ewahhhhh tetiba plak masuk iklan Syurah plak kan...

ok....regard to the title of the post...surely u guys can expect what i am going to meluahkan rasa kali ini???...ok....so...semuanya pasal.....

EXAM...!!!

korang tahu tak bila korg masuk bdg medik ni....EXAM adalah seolah2 engkau bermimpi yg ko dikejar pembunuh bersiri yg sdg membawa pedang ninja yg akan potong kepala ko dan akhirnya...

samaada 2:

PERTAMA:  Ada SUPERMAN yg dtg tlg ko *i mean miracle happen*

KEDUA: Zapppp!!!!Kepala ko jatuh tergolek-golek... u die on spot!

ini adalah apa yg aku rasa sahaja memandgkn aku berada dlm situasi...

"Seorg student medik yg sedang tension nk exam clinical posting yg sedang pegang kepala rasa nak meraung+menangis sebab takut FAIL utk exam....dan skrg rasa apa yg dibaca lgsung tak melekat dikepala!!!!!!"

ok...aku ni dah hmpir dua tahun setengah dlm medic course...dan lg 2 tahun setengah aku kena berjuang nk jd Doktor-yg-sebenar...*yeah slama ni aku mnymr di hspl sbgai doktor kpd patient kerana memakai white coat dan stetoscope yg melilit-lilit dibatang leher...*kahkahkah

ok....stop making rubbish man!!!

aku sedar aku bukan stdnt yg baek...aku tak baek kpd lectrr aku...in terms of aku yg suka mengata dan mengomen lecturer aku ni...yeah aku mmg seorg pengkritik yg mulut laser....sampaikan kwn2 postingmate pompuan aku bg tazkirah pnjg lebar supaya aku sdr aku ni sgt la berdosa pd lect aku ni...

*mata berair..ada org hiris bawang ke sebelah aku ni?*

yeah...besar kn dosa aku?..tetapi...aku respect dia..in term of jumpa dia tepi jalan aku tetap senyum dan membahasakan dia Prof...tapi tu lah....aku raa he is not fair to me...aku je yg boleh nmpk dan rasa bnda tu....adakh aku tlh diblack-list oleh dia????

*mata pejam rapat....tiba2 rasa masa hdpn gelap*Argh!!!!!!!

emmmm...aku plan nk g jumpa prof tu nk mntk ampun maaf kt dia....anyone nk temankan aku??...segan jgk wei.....penting  ilmu yg berkat untuk menjamin kejayaan yg hakiki....ko boleh brjaya dgn izin Allah...tapi in term of kejayaan yg berkat tu yg susah nk dpt melainkan ko itu suci dr dosa2 kpd lect dan org laen..betul x???

emmm...doakn aku berjaya ye kwn2 sekalian....

semoga aku insaf dan tdk mengulangi dosa yg sama...

manusia tak perfect kan??...just to bear in mind...dosa kpd manusia hya manusia je boleh ampunkn....

*menangis semahu-mahunya...*background nasyed istighfar oleh hafiz hamidun mendayu-dayu....





2 comments:

  1. Hulur tissue. Minta tabah setabahnya. And please, have faith in yourself :) InshaAllah you will get through it. All the best utk exam! ^^

    ReplyDelete
  2. siannya ko, per exam bleeding ingatkan per rectal bledding tadi...boleh aku buat proctoscope!!! hahaha...

    exam jewr pown, perlu ke sampai cenggitu!!! aku pilih pilihan ke-3....ALLAH is there, ALLAH will help you, ALLAH knows you...Prof Myakkkk, we love you!!!

    ok, part yg last tuh aku buat-buat mcm tak pernah baca la...hahahaha...it depends on how we take it....take it positive & don't stress out yourself...

    ReplyDelete

"KAMU JUGA GEMAR"

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...