Sunday, April 21, 2013

Gitu Gini

Salaam...

Lama sgt tak hapdet blog.....mlm ni x de kerja....so aku isi masa dgn mengepost sumtink....Post untuk buang sawang-la-sgt....hokeh??

**********

Medicine 1 Posting Life

So the reason knpa aku free sgt mlm ni bcoz aku baru je habes posting Medicine...Posting yg mana "core" pya posting..."core" di sini bererti dlm posting inilah kau blaja sgala basic clinical Medicine untk kau reti nak jd Doktor...got it?

6+1 week aku ber'posting'....yeah memang boleh dikatakan aku belajar bnyk bnda...dan byk bnda jgk yg spatutnya blaja tetapi x blaja....Posting ni aku boleh bg 5 stars as posting yg paling relax....4 stars untuk Pengajar dari HSNZ+ KTS....UNISZA? Malas nk comment...kang kalau comment mmg yg negative+caci maki aje yg keluar....so better x yah comment..kan? Bersyukur is the best  way..so say Alhamdulillah for everything He had planned and done for us...Thanks Allah... :)

Masa cepat sgt brlalu...yeah mlm ni mengimbau kembali those 7 weeks I had gone through....ada yg best...and opkos ada yg x best things happened...so as human being yg Allah dh bg akal...pandai2 la kau cedok bnda yg baik dr benda yg x baik itu.....

Pejam celik pejam celik....ko agak2 apa? Apa lg kalo bkn Exam.......This is the part yg meranapknkn sgla kbhgiaan aku dlm posting Medicine ini :(  What the most appropriate word yg aku boleh bgtahu korang ialah "TERRIBLE"..Rezeki x brphk kali ini pd aku...dpt case Thyrotoxicosis yg mana aku sgtlah x expect bnda tu blh keluar....so kau fhm la slama ni otak kau duk fokus psl otak+paru-paru+jntg...tetiba hambek kau!sekali dpt kes thyroid...yg penyedap perisanya lg dpt pulak examiner yg poker face...oh damn! Dia tengok je aku examine the patient and suddenly he asked "What are you doing?"...Aku tgk kt dia and replied "Inspection..."..He questioned me again.."Mcm ni ke lctrr awak ajar?"..And aku angguk mengiyakn...He said "Wrong!".He corrected my examination which was bit different fom what I had learned back months ago..aku pun x ingt when was my last time practice thyroid examination...so skill pun hampeh!

Hari exam tu aku brhrp sgt dpt case stroke or lung or heart case which definitely I can do much much much better...... first time in my life aku hmpr nanges dlm exam dpn Chest Physician which was that my examiner..



Regard to the upcoming result yg akan keluar x lama lg (mgkn dh keluar dh pun)....Aku pasrah...I had done my best....so brsrh pd Allah to settle the rest..inshaAllah..He knows me much much much better than myself...U too guys who read this...do pray good things for me... hehe :)

**********



Proud To Be '"Me"

Happy. Gembira.Suka.Riang.Bahagia. and apa-sahaja-yg-seangkatan-dgnnya...mmbwa maksud sesuatu yg mmbuat bibir kita mengukir senyuman dan wajah melakar riak ketenangan.....

Sad.Duka.Sedih.Galau and apa-sahaja yg seangkaan-dgnnya membawa mksd sesuatu yg mmbuat bibir kita mncorak ksdhn dan riak wajah yg kemurungan....

Dalam hidup kita ini kita kan sntiasa brmain dgn "bnda ini"....bnda ini mcm bread and butter dlm khdpn kita...mmg x leh dipishkn as we grow older dgn bnda ini semua...

I do not know how to describe myself....yeah because I am an exotic creature..hikhik...Unique sgt kau kan....lalala~

I try myself to be as happy as possible....and one thing I want to inform u guys...the happy-go-lucky person get hurt very much easily(sensitive) compare to person who just stay calm and humble.....that what i think...my own gold opinion (bajet sangat) which may not apply to all but some of them..so please beware with this type of people...

oh I am very good in read people...*proudtomyself*

;p

**********

A Bit Clarification

Number 1:

Org kata (bukan aku yg kata).. I can forgive but I cannot forget....but for me..(untuk aku sahaja..so korg x leh guna ye..nk guna mnta izin dr aku dulu..hehehe)... I cannot forgive as I cannot forget..oh kenapa begitu??

For me (again just apply to myself).. You are hipokrito(anak beranak hipokrit jugak tetapi diguna pakai untuk org yg comel mcm aku sahaja) apabila ko ckp ko maafkn sesorg itu but hati kau dan otak kau msh tk dpt lupakan what he/she/they had done to you....

Bg aku smkn kita mmbsr kita shrsnya smkn bjk dlm mmbuat hbgn....Org nk brkwn dgn kita..kita welcome dgn siap buat firework sgla bgai...org x nk kawan atau cari hal dgn kita...say gudbye atau hambat dgn btg penyapu...dia yg rugi bcoz We Are All Precious..tak gittew?

Number 2:

Org kata (again org yg kata bukan aku yg kata) it hurts much when people say BIG NO for you...but dont you ever think what you will feel when others say HELL NO to you later on?

Ayat itu aku reka sendiri tetapi lebih kurang cenggitu la....

When this situation happen to me....I am just ok with that...TETAPI (aku tulis besar gajah tetapi.....maknanya ada pro and cons di sini) tengok keadaan la....kita semua ada masa payah/berat....ada masa kita senang/ringan...

Please I am really hope people do not make us this words to condemn others who say NO to you.....banyak bnda kita kena fhm dan betulkn when others cakap mcm tu....


**********



Try to accept others as who there are, be nice to them, do not condemn much, condemn urself, correct the wrong things...

Laughter Is The Best Medicine....No! It Is Dua'...Laughter goes second...

TQ guys for drawing my life....

p/s: pleaseeeee no hurt feeling after reading this...do accept others opinion (I know it might be wrong)...tq.






"KAMU JUGA GEMAR"

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...