Monday, May 13, 2013

Mak Saya Yang Bagilah!

Assalamualaikum wbt...


Aku nak bagitahu korang semua satu rahsia. Rahsia tentang salah satu daripada minat-minat aku....errrrr lebih kpd prkara tidak berfaedah sebenarnya...korang nak tahu apa dia? Ianya ialah aku suka mengorek rahsia nama orang...korek punya korek....dah dapat tahu nama empunya badan...then aku lupa camtu je....salah satu kelemahan aku ialah AKU PAYAH NAK INGAT NAMA ORANG!!!!

Tetapi...ada tetapi uolls.....

AKU SUKA KEPADA NAMA YANG SEDAP DIDENGAR....

errrr....maksud tuan blog?

maksudnya aku jeles dengan nama orang yang bunyinya mcm "kelllasssss sgt nama kau kan..".

Aku ada satu bnda nk story morry dgn korang...begini kisahnya.....(berkisah bagai la plakkkkkkkk....)..ada aku heran??

Banyak kali...tak selalu....tetapi BANYAK KALI....everytime aku introduce nama aku jika ada sesi suai kenal/ ice breaking/ taaruf...aku biasanya guna ayat skema je...cenggini bunyinya..

"Nama  Muhammad Ayub Bin Zainodin..."..

Aku berhenti kejap..tengok muka2 mereka2-yg-nak-tahu-sgt-nama-aku-tu...Ada yg sometime menyampuk cenggini...

"Wahhh nama Nabi...SubhanAllah.."

Ada yg hangguk. Tak tau la mengiyakan apa entah. Ada yg biasa2 je....

Satu perkara terdetik di pangkal hati (ayat BM A1 SPM Tahun 2008)...

Aku sedar nama aku biasa-biasa saja. Simple. Tak unik macam nama2 korang yang "wallawehhh!!!!..". Tak sedap didengar macam nama korang. Tak bunyi moden macam nama korang.  Bunyi macam orang zaman dahulu kala gittew.. I admit that.

Tetapi...

Nama aku dua patah perkataan aje (Cuba kira nama korang berapa patah perkataan) . Ada 2 gabungan nama Nabi yang hebat (Muhammad + Ayub). Orang kata (orang kata bukan aku kata) nama aku senang nak ingat. Orang kata (again orang yang kata bukan aku) tak berbelit lidah bila nak akad nikah nama aku nanti..(Aku lelaki awat nak akad nama aku plak???  Woi cerdik! Tok Kadi nanti kena akad  nama kau jugak la weiii!!!)


Contoh Akad Nikah:

Tok Kadi : Muhammad Ayub Bin Zainodin!

Aku : Ya saya..

Tok Kadi : Aku nikahkan dikau dengan anak perempuanku...

(berangan sangat kau kan!)


Dan yang paling paling penting.....

Nama aku MAK AKU YANG BAGI!!!!!

p/s kepada Puan Azizah : Saya sayang Ma sampai ke syurga inshaAllah....Ma sentiasa Nombor 1 carta hatiku..thanks for everything...terima kasih sbb sntiasa layannnnn je perangai manja+gedik+menyampah anak lelaki ke-2 mu ini...sila menanti dgn sabar Abg Teh bwk balik rumah calon menantu hokeh????lallala~



Kita masuk syurga sama-sama ye Ma? *peluk-sama-sama*
Abang Teh janji akan jaga Ma sampai akhir hayat.. :')
(gmbr curi dr Mr.Google)









No comments:

Post a Comment

"KAMU JUGA GEMAR"

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...